Terug naar Kuala Lumpur - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Jeroen en Ivette Langeveld - WaarBenJij.nu Terug naar Kuala Lumpur - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Jeroen en Ivette Langeveld - WaarBenJij.nu

Terug naar Kuala Lumpur

Door: Ivette

Blijf op de hoogte en volg Jeroen en Ivette

10 September 2011 | Maleisië, Kuala Lumpur

Vanochtend zijn we tegen 9:15 uur vertrokken van ons hotel. De bergen weer af. Onderweg zijn we nog even gestopt bij een theeplantage. Bij deze hadden we een nog beter uitzicht en hier hebben we een flinke en mooie wandeling gemaakt. Wat een uniek gevoel, zonder dat je het door hebt, daal je een behoorlijk stuk naar beneden en sta je zo tussen de theeplanten en op de achtergrond zie  je nog een watervalletje. En die geur, heerlijk. Niet te beschrijven. Daarna zijn we verder gereden, dit ging een stuk makkelijker dan de heenweg. Eenmaal beneden was het tijd om weer de tolweg op te gaan en richting Kuala Lumpur te rijden. We hadden er zin. De stad al een paar x beleefd, maar dit keer zouden we met de auto binnenrijden.

Vlak voor KL zijn we nog even gestopt bij de Batu Caves. Dit is een hindoestaase tempel midden in een grote (druipsteen) grot. Voor de ingang staat een 43 meter hoog beeld van Muruga (Lord Subramaniam). Om de tempel in te komen, moet je een trap opklimmen met 272 treden. Hoewel m'n moeder een tik heeft om treden te tellen, heeft ze het hier maar gelaten ;-) Deze trip naar boven was zwaar, maar dat vergeet je snel als je binnen staat en ziet wat hier binnen allemaal is. Een grote opening midden in de grot, met af en toe openingen naar buiten. Door deze opening straalt de zon mooi naar binnen en weerkaatst op alle prachtige beelden en tempels. Onderweg kom je ook nog wat apen tegen, maar gelukkig geen last van gehad.
Eenmaal beneden ontvingen wij weer een heerlijk tropisch buitje. We hebben ons laten vertellen dat volgende maand het regenseizoen begint en dat deze buitjes er bij horen.

Terug in de auto voor het laatste stukje naar KL. Je begon de drukte al te vernemen. En voor dat we het wisten zagen we 1 en al herkenningspunten en reden we midden in deze geweldige stad. Alles ging goed en zijn inmiddels ingecheckt in ons hotel.

Tijd om Kuala Lumpur opnieuw te verkennen :-)

X ivet

• 10 September 2011 - 11:13

Irene:

Heerlijk om te lezen, deze verhalen. Enjoy!!!

• 10 September 2011 - 11:27

Janette:

LEUK LEUK LEUK!!! Zo doorgaan :)...

Dikke kus

• 10 September 2011 - 13:26

Janet Scheper:

Ben helemaal weer bij met jullie prachtige verhalen!!!!
    Geniet er van!!

Liefs,
    Janet

• 10 September 2011 - 16:28

Gré:

Wat een heerlijk verslag, zo spannend allemaal verteld en wat mooie foto's
    'k Blijf er maar van genieten

• 11 September 2011 - 08:42

Gees:

de volgende keer gaan wij ook mee!
    wederom leuke sfeerverslagen..
    x Eddy en Gees

• 11 September 2011 - 11:20

Albert/Loes:

Leuk, jullie reisverslagen. Geniet van de reis, wij doen op afstand mee. Mooie foto's Jeroen!!groetjes en een dikke knuffel van ons, pap en mam