Elephantride
Door: Ivette
Blijf op de hoogte en volg Jeroen en Ivette
12 September 2011 | Maleisië, Kuala Lumpur
Kuala Gandah Park is de naam van het park. In dit park zorgen ze er voor dat zieke olifanten terug worden gezet in het nationaal park Taman Negara. Er is een speciaal team welke wilde olifanten vangt. Dit zijn olifanten die in de 'overgebleven' jungle wonen, waar al een groot deel is gepakt voor industrie zoals palmolieplantages. Hele dorpen zijn hier ook neergezet. De olifantien bedreigen de dorpen en de plantages en vernielen deze. Dit team speurt de olifanten op en brengen ze naar Taman Negara. Dit is een groot ongerept nationaal park en hier kunnen ze ongestoort verder leven. Het vangen van de olifanten brengt veel werk met zich mee. Je zag dat het team dit met veel liefde doet en dat een goed leven van de olifanten erg belangrijk is.
Na deze introductie was het tijd om oog in oog te staan met de olifanten. Ze werden aan ons voorgesteld en daarna mochten wij hun voeren. Daarna was het in de rij staan om op de nek van de olifant te gaan zitten en een rondje te gaan rijden. Wat een geweldig gevoel was dit. Wauw!!
Hierna gingen een aantal olifanten in het water en konden wij als toeschouwers mee het water in. Lekker spetteren en badderen :-)
Tegen half 5 waren alle activiteiten weer afgelopen. Nog even wat laatste foto's nemen en weer op weg naar het hotel.
Wat een ervaring. Alles klopte hieraan!! Deze olifanten horen in deze natuur rond te lopen en in dit park krijgen ze een kans om beschermd te blijven.
Omdat er zoveel foto's zijn gemaakt, moeten we nog even een selectie maken ;-) Ze volgen snel...
X Ivet
12 September 2011 - 14:46
Roel En Geertje :
Kerel wat is het daar mooi. Zouden bijna jaloers worden. Geniet er van. Groetjes van t Knoal -
12 September 2011 - 16:32
Janette:
Elke dag weer een genot jullie belevenissen te volgen :D.
Xxx -
13 September 2011 - 07:04
Anita:
1 woord: WOW. -
13 September 2011 - 07:48
Roos:
knap hoor.. bijna in 1 keer goed rijden hahaha fijn dat jullie het naar je zin hebben.. lekker genieten van ongetwijfeld prachtige indrukken..
liefs roos