Laatste dagje
Door: Ivette
Blijf op de hoogte en volg Jeroen en Ivette
23 Juni 2010 | Indonesië, Batavia
De laatste dagen gaat het niet echt heel lekker met de buiken van ons, helaas helaas. Van te voren waren we zo enthousiast. Wat hadden we zin in het lekkere Indonesische eten hier. Maar dat zelfde “heerlijke” eten zorgt er ook voor dat het dagelijks slikken van immodium een vaste prik is geworden Tijd dus om weer naar huis te gaan, westers eten!!! Alhoewel we gisteren tot onze verbazing behoorlijk westers hebben gegeten, namelijk aardappelpuree met draadjesvlees, maar daar later meer over.
Gisteren (dinsdag) was ons laatste toeristische uitstapje. Samen met Leo, Icha, Rica en Eva zijn we naar de zeetempel Tanah Lot gereden. Leo, Icha en wij tweetjes in de auto en Rica en Eva met de scooter er achteraan. Onderweg reden we weer door het typische Bali. Erg druk en chaotisch, veel scooters en veel kraampjes langs de weg. Ongeveer een half uur van Tanah Lot af heeft een zus van Icha een villa, welke verhuurd wordt aan toeristen. Maar op dit moment werd deze niet verhuurd, dus er waren een aantal zussen, schoonzussen, broers en heel wat neefjes en nichtjes aanwezig. Hier wisselden we van auto en stapten ook Rica en Eva bij ons in de auto en reden we verder naar Tanah Lot. Eenmaal daar aangekomen zagen we rijen met bussen staan en horden toeristen en locals lopen. Typisch detail; bij de ingang zijn twee rijen, één voor de internationale gasten en één voor de locals. En opeens hoorden wij bij de locals, altijd leuk natuurlijk, maar moesten wel betalen voor internationale gasten. Er is dus een prijsverschil…….
Na een korte wandeling kwamen we aan op het strand en ging de zon al bijna onder. Hoge en harde golven zorgden voor een mooi geluid en een mooi uitzicht uiteraard. Ondanks dat de tempels al honderden jaren in zee staan, zien ze er nog prachtig uit. Rica en Eva hadden de grootste lol en maakten veel foto’s van elkaar. Al snel werden wij erbij uitgenodigd en moesten ook wij op de foto. Het was echt zo gezellig. We stonden met onze voeten in het water en af en toe kwam er een grote golf op ons af, waardoor we tot de knieën toe nat waren. Nadat eenmaal de zon onder was, ging ook het water snel omhoog en was het weer tijd om richting het huis van Icha’s zus te gaan. Daar werden we warm welkom geheten door de familie van Icha. Er werd door iedereen volop gekookt en er werd veel door elkaar heen gepraat en gelachen. Het was heel bijzonder om hier tussen te staan en zo de gastvrijheid te voelen. De zus van Icha, is getrouwd met een Engelsman en kan dus absoluut niet tegen Indonesisch eten. Hierdoor werd er dus voor ons een westerse maaltijd gemaakt en voor de rest een Indonesisch maal, hot and spicy. En voor ons was het helemaal niet erg om eens een keer aardappelpuree met draadjesvlees te eten ;-)
Na een gezellige avond vol met verhalen en anekdotes was het tijd om afscheid te nemen van deze fijne familie en weer richting het hotel te gaan. Eenmaal in het hotel was het ook tijd om afscheid te nemen van Leo en Icha, we moesten beloven om snel weer deze kant op te komen. Na het ontvangen van deze warme gastvrijheid zijn we dat ook zeker van plan. Misschien volgend jaar en anders gewoon een jaar later…..
We kijken terug op een paar gezellige dagen met warme en lieve mensen!!
En nu is het tijd om alles te laten bezinken…….. Nog even uitrusten, ons boek uitlezen, kijken of we alle souvenirs hebben gekocht die we wilden hebben en dan weer naar huis.
Tot gauw!!
X
23 Juni 2010 - 06:29
Pap En Mam:
Hallo lieverds,
Wat een geweldige foto's weer. Zo te zien hebben jullie het ontzettend naar je zin gehad, het straalt er van af.Geniet nog lekker van jullie laatste dagje en dan weer op huis aan.Goede reis en tot vrijdag heel vroeg!!
mam -
23 Juni 2010 - 13:04
Gre Hulzebos:
Ik geniet van je lange verhalen, het is net of ik mee gereisd heb.
Ook de foto's zijn prachtig.
Hopelijk hebben jullie een goede reis terug en het is hier nu eindelijk mooi weer.