Hup Holland Hup - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Jeroen en Ivette Langeveld - WaarBenJij.nu Hup Holland Hup - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Jeroen en Ivette Langeveld - WaarBenJij.nu

Hup Holland Hup

Door: Ivette

Blijf op de hoogte en volg Jeroen en Ivette

18 Juni 2010 | Indonesië, Batavia

Okay, we geven toe. Wij zijn niet die Nederlanders die helemaal oranje minded zijn op de dag dat Nederland moet voetballen. Nee, juist niet. We proberen het eigenlijk een beetje te negeren. We houden afstand van de groep Nederlanders in het hotel die overdag al schaamteloos commentaar gaan geven over de wedstrijd die nog gespeeld moet worden. En die zelfde Nederlanders die vlaggen op hun balkon hangen en vele ballonen opblazen om aan de Denen in dit hotel duidelijk te maken dat er wel degelijk Nederlanders aanwezig zijn. Nee, want dat hadden ze nog niet gemerkt. Ook houden wij afstand wanneer ze een poeltje maken en afspraken maken hoe laat ze ’s avonds naar het enige Nederlandse café toegaan om de game te zien. Let wel, in verband met het tijdsverschil was de wedstrijd hier om half 8 ’s avonds. Een mooie gelegenheid om uit te gaan. En ja, de Balinezen houden van Holland. Want overal op straat werden wij aangesproken voor ‘the big game for tonight’. En wij met onze domme kop vragen wat er dan ’s avonds aan de hand was??, maar die humor snapten ze niet.
Nee maandagavond zijn we naar een rustig restaurantje gegaan en daarna hebben we de wedstrijd gewoon met z’n tweetjes in onze hotelkamer gezien. Want ja, dat moeten we eerlijk toegeven, we willen wel een beetje weten hoe Nederland het doet.

Wat wel leuk om te horen is, is dat Leo (de vader van het Garuda Huis) en zijn zoon Kevin helemaal gek zijn van voetbal en voor Holland zijn. Kevin was maandag de hele dag oranje gekleed en om half 8 zaten ze samen klaar voor de tv om voetbal te kijken. Kijk, dat is leuk. En ware het niet dat wij voor de fun wat oranje ballonnetjes mee hadden genomen en twee vlaggetjes van Hup Holland Hup voor de meisjes. Leek ons wel leuk. Maar toen we hoorden dat Leo en Kevin gek zijn van Holland, hebben we ze maar aan hen gegeven…..
Donderdagavond gingen we met Leo en Icha uit eten. Om half 7 zouden ze ons ophalen bij ons hotel, dit werd natuurlijk een Balinees uurtje later ;-) Maar wat zagen wij, het vlaggetje van Hup Holland Hup had hij heel mooi in de auto op zijn achterruit opgehangen. We moesten er erg om lachen. En zo hebben wij geheel onwetend toch een beetje bijgedragen aan de oranje gekte hier op Bali. Wie weet wat ons zaterdagavond gaat brengen :-)

X

• 18 Juni 2010 - 15:49

Janette:

Nou ja zeg.....ik vind dat jullie beste gezellig met jullie landgenoten voetbal kunnen gaan kijken in het oranje haha ;). Ook ik moet er aan geloven, want de hele dagen staat de tv hier op voetbal, dat krijg je met alleen maar mannen in huis.

Hoe gaat het nu met Jeroen? Geniet, geniet, geniet.....!!!!!!!

Dikke kus