De peaktram - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Jeroen en Ivette Langeveld - WaarBenJij.nu De peaktram - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Jeroen en Ivette Langeveld - WaarBenJij.nu

De peaktram

Door: Ivette

Blijf op de hoogte en volg Jeroen en Ivette

01 September 2009 | Hong Kong, Hong Kong

En zo zitten we een hoogte van 400 en nog wat meter. En het uitzicht is echt geweldig...
We zitten nu lekker op een terrasje te genieten van de bergen om ons heen en de vreselijk hoge gebouwen.
Hong Kong is een stad met vele mogelijkheden!
vanochtend zijn we met de shuttle naar de haven van Hong Kong gereden en vanaf de haven zijn we met de ferry naar de overkant gegaan, naar Hong Kong Island. Vanaf hier zijn we alleen maar gaan lopen, lopen en nog eens lopen. En maar om ons heen kijken, zoveel indrukken hier. Hoge
gebouwen en daartussen armoedige huizen. Via allerlei kronkelweggetjes lopen we langzaamaan
een behoorlijk stuk omhoog. Daarna zijn we op de langste roltrap ter wereld gestapt.Echt heel apart;
er staat een berg en daarop is een roltrap gebouwd, 's ochtends gaat deze omhoog en 's middags weer naar
beneden, lekker handig. En gelijk met de roltrap, zijn er ook huizen gebouwd. De roltrap gaat in etappes
en tussendoor konden we afstappen om allerlei winkelstraatjes in te gaan. Eigenlijk best inventief bedacht.
Hoe bespaar je ruimte? NOu bouw maar omhoog...
Verder is het hier zoals een Chinatown hoort te zijn, lekker hectisch, veel kleurige en geurige
kraampjes en o ja, ook veel chinezen ;-) We voelen ons behoorlijk in de minderheid.
Vanuit de hectiek weggelopen, lopen we naar een groot park met botanische tuinen en een dierentuin. Hier lopen we heerlijk rustig (en ook geleidelijk weer een stuk omhoog).

Daarna zijn we met een echte ouderwetse tram naar boven gegaan. Een heel apart gevoel; stonden wij nou schuin op het spoor, of waren de wolkenkrabbers ineens schuin neergezet?
't is in elk geval hoog hier. En zo zitten we hier dan op een hoogte van 400 en nog wat meter...
Heerlijk bijkomen van al het lopen en de hectiek, en vooral genieten van het uitzicht..!
En Geertje? Die geniet volop, die weet niet wat haar overkomt.
En Albert heeft de verjaardag van zijn leven. Hij voelt zich echt jarig vandaag... :-)

Het is nu 18:15 uur en het wordt tijd om deze mooie hoogte weer te verlaten, om voor het donker weer beneden te staan!

• 01 September 2009 - 05:47

Joke:

Goede morgen.

Loes van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
    Leuk om zo te lezen hoe jullie genieten aan de andere kant van de wereld.

Groetjes Joke

• 01 September 2009 - 07:58

Henk En Lia:

Hier goede morgen bij jullie goede middag. Loes van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag maar dat lukt wel zoals ik net las.Ik ben best een beetje jaloers.Groetjes Lia

• 01 September 2009 - 08:55

Ria En Peter:

Loes, van harte gefeliciteerd, waarschijnlijk is de dag bij jullie zowat voorbij, wij wensen je de verjaardag van je leven en nog een hele fijne vakantie.

• 01 September 2009 - 11:29

Roos:

handig zo'n roltrap :)
    veel plezier gewenst de komende dagen

liefs roos

• 01 September 2009 - 14:35

Jack En Corrie:

Hallo juitjes,Loes van harte gefeliciteerd met je verjaardag.Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Loes je laat de kans toch niet voorbij gaan om iets in China te kopen. Je komt er niet iedere dag.groetjes

• 08 September 2009 - 19:01

Herti En John:

In Rotterdam bouwen we ook hoog volgens ons zo'n 185 meter, dan zal dan wel in vergelijking met Hongkong laagbouw zijn.