De eerste dag en nacht in Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Jeroen en Ivette Langeveld - WaarBenJij.nu De eerste dag en nacht in Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Jeroen en Ivette Langeveld - WaarBenJij.nu

De eerste dag en nacht in Hong Kong

Door: Ivette

Blijf op de hoogte en volg Jeroen en Ivette

31 Augustus 2009 | Hong Kong, Hong Kong

Na een hele rustige vlucht van 10,5 uur zijn we om half 7 locale tijd geland in Hong Kong.
De vlucht had ook zeker niet langer moeten duren. Alles liep eigenlijk voorspoedig en ook Geertje zat ook echt te genieten van haar allereerste vlucht, ze vond het niet eng en alles is goed gegaan. Bij de douane ging alles ook lekker snel,
er werden geen lastige vragen of zo gesteld en we konden zo doorlopen. In de hal konden we ons melden voor de transfer naar het hotel. Dit was dus goed geregeld. Onderweg kregen we al een aardig beeld van Hong Kong; veel bergen en nog meer wolkenkrabbers. De rit duurde ongeveer 20 minuten en zo kwamen we aan bij ons grote en luxe hotel. Gelukkig konden we direct inchecken.
We besloten om eerst even te gaan ontbijten. Dit duurde wat langer dan verwacht. Er was een enorme drukte en we moesten wachten voordat we een tafel konden krijgen. Niet echt heel leuk als je best moe bent. Na het ontbijt zijn we naar ons kamers gegaan en hebben we eerst even lekker
geslapen. Even de jetlag er uit. Tegen half 3 zijn we met de gratis transfer van het hotel naar het centrum gereden. Van te voren dachten wij dat ons hotel meer in het centrum was, maar dat bleek niet zo te zijn. We zitten toch best van alles ver af, maar waarschijnlijk
is daarom de service van een gratis transfer aanwezig.
In het centrum zijn we ons al wandelend een beetje gaan orienteren van de omgeving en bespreken
wat we allemaal gaan doen deze dagen. De eerste middag doen we het nog even lekker rustig aan.
We blijven het eerst nog even rustig aan doen. Waar we al snel achter komen, is dat er genoeg
kledingwinkels zijn en niet duur! En de mode is net even wat verder vooruit als in Nederland.
De vrouwen (vooral Loes ;-) moeten zich behoorlijk beheersen om nog even niets te kopen.
We wandelen nog even verder en wanen ons echt door een grote Chinatown, nogal logisch natuurlijk,
we zijn in China ;-)
's avonds gaan we even heerlijk een hapje eten en daarna lopen we naar de kade, waar we uitzicht
hebben op het water en Hong Kong Island, hier ligt het financiel district. Prachtig om te zien
al die mooie en hoge gebouwen. Om 20:00 uur begint hier een mooie lasershow. Ja, dat kunnen die
chinezen best. Al die hoge gebouwen zijn voorzien van de mooiste lampen en laserstralen en op de maat van het muziek wordt er een mooie lasershow gegeven.
Na dat dit is afgelopen, voelen we onze benen toch wel en beginnen we ook best moe te worden.
De tijdschema is behoorlijk in de war. Doordat we 's middags op bed zijn geweest, hebben we
het gevoel dat we er al 2 dagen op hebben zitten. Gelukkig niet :-)
Helaas moeten we nog 3 kwartier wachten om de transfer naar het hotel, en we zijn zo moe.
We besluiten om een taxi te nemen. Dat wil best met 5 man in een taxi, waarvan 4 op de achterbank.
Allemaal even goed vasthouden :-)
Tegen 22:00 uur gaan we moe, maar voldaan naar bed. De eerste dag hebben we al heel wat indrukken
opgedaan.

En zo is het alweer 8 uur 's ochtends en hebben de eerste nacht in Hong Kong gehad. Allen
hebben heerlijk geslapen, alleen het biologische klokje is in de war. Ach, even wennen en dan komt dat ook wel weer goed.

Op naar de tweede dag in Hong Kong!

• 31 Augustus 2009 - 06:14

Gré En Twity:

Wat leuk om zo snel wat te horen, ik geniet er van en Twity zingt het hoogste lied
    Geniet er van

• 31 Augustus 2009 - 06:22

Jack En Corrie:

Goedemorgen,Albert als eerst gefeliciteerd met je verjaardag we komen even geen borreltje halen .De rest van de familie natuurlijk ook gefeliciteerd.Wel een vreemde plaats om je verjaardag te vieren.Het wordt vandaag mooi weer, we gaan even twee dagen naar Doorn. Een hele prettig dag en we volgen jullie op de voet.groetjes Jack en Corrie

• 31 Augustus 2009 - 09:01

Bonny:

Wat fijn dat alles zo voorspoedig is gegaan;
    geniet maar in het mooie
    Hong Kong.

• 31 Augustus 2009 - 10:18

Gertjan:

Luister ik mijn voicemail af, hoor ik het volgende: het is nu half 10 in de avond en we zijn vandaag in Hong Kong geweest, was erg leuk.... Mijn moeder, notabene!!!Het moet niet gekker worden!!!! :) :)
    Heb een fijne avond (tenminste als ik het goed heb want hier is het half 1 in de middag....)

• 31 Augustus 2009 - 15:06

Irene:

Zo, Irene let even niet op en heeft gelijk twee blogs gemist! Oeps... maar even aangemeld voor de emailservice, ben niet gewend om die dingen zelf bij te houden!

Leuk om te lezen hoe het met jullie gaat, ik was zo benieuwd! Misschien kunnen jullie deze dagen nog wat zomerkleding kopen, dat weegt niet zoveel. De winterjassen zou ik laten hangen (hebben ze in Hong Kong winters???).

Ik kwam er vanmiddag achter dat ik zelf ook nog even moet wennen aan het idee dat pa en ma aan de andere kant van de wereld zitten. Van mn broers en zussen ben ik het wel gewend, maar mn ouders... hihi

Héél veel plezier nog in Hong Kong!!!

Knuffel, Irene

• 31 Augustus 2009 - 16:19

Theo En Sjaan:

Albert en Loes eerst beide van harte gefeliciteerd met jullie verjaardagen, ook nu, net als altijd 2vliegen in een klap geen dubbele telefoon kosten maar een keer typen(gaat bij mij niet zo snel)dus een keer typen verdient. Wat ik van jullie lees genieten jullie enorm,blijven doen,dit zijn reizen die je niet zo vaak maakt nog veel plezier en voor alle maal de groetjes

• 31 Augustus 2009 - 17:50

Ed:

zoek je nog een leuke pub/restaurant ga dan naar "Ned Kelly's last stand".

• 31 Augustus 2009 - 18:32

Joke Nout:

Hallo Albert,Loes en familie,
    Bij deze wil ik Albert feliciteren met zijn verjaardag.

Groetjes Joke

• 31 Augustus 2009 - 19:44

Janette:

Tja, dan kan ik nu wel hele verhalen houden over hoe leuk het in Den Bosch was, maar dat kan natuurlijk helemaal niet op tegen jullie geweldige reisverhalen. Laten we het hier maar op houden, wij hebben heerlijke twee dagen gehad met veel eten, drinken en vooral veel geld uitgeven terwijl we gingen omdat we van die goedkope treinkaartjes hadden (gaat niet helemaal op haha..)

Wat fijn dat de reis zo goed verlopen is en zo te lezen vermaken jullie je prima. Heeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeel plezier daar en ik kijk uit naar het volgende verslag.

Dikke kus voor iedereen

• 31 Augustus 2009 - 22:12

Barbara En Cees :

Het is nu 2400 uur ofwel 00.00 uur
    Lieve Loes en beste Albert, van harte gefeliciteerd met jullie verjaardagen.
    Ook de "kinderen" uiteraard van harte!!!!

Gewldig dat jullie met elkaar zo'n bijzondere belevenis hebben!

Met enige, onterechte jaloezie,

Barbara en Cees

• 08 September 2009 - 18:58

Herti En John:

Er bestaan van die leuke kaarten als je een verjaardag vergeet. Echter dat is voor een dag of twee. We hebben wel aan jullie verjaardagen gedacht hoor. Helaas hebben we nu (080909 20:45) pas even de tijd om de reisverslagen te lezen.
    Dus alsnog van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag.

Na de verslagen gaan we ons op de foto's storten.

• 16 September 2009 - 16:52

Barbara En Cees:

Ik, nee, wij lezen nu het bovenstaande en denken: "Loes, greep toch je kans!!" want wij gunnen he jou"

B&C