De automatische desinfectie handmachine.
Door: Ivette
Blijf op de hoogte en volg Jeroen en Ivette
03 September 2009 | Hong Kong, Hong Kong
een winkel of een restaurant binnen komt, stop je eerst je handen onder deze machine en komt er een desinfecterende handgel uit. Heerlijk :-)
En elk winkelcentrum die je binnenloopt, ligt er een mat met een bord dat deze hygiënisch is gedesinfecteerd, whatever
that means, want zeg nou zelf, iedereen loopt toch met hun smerige voeten over deze matten heen? De logica van het desinfecteren
is soms ver te zoeken.
Toch is het wel zo voordat je aankomt in Hong Kong een gezondsheidsverklaring in moet vullen. Er worden allerlei vragen gesteld of je je ook grieperig voelt, of je verhoging hebt, of je last hebt van je keel enzovoort. Dus we hebben overal maar ja ingevuld,
even testen wat er dan gebeurd ;-) Maar er gebeurd niets hoor... We mochten gewoon doorlopen ;-)
Wel viel het ons op dat op het vliegveld er op elke passagier een warmtecamera wordt gericht, waarschijnlijk zullen ze toch
sneaky hebben gemeten of we koorts hadden...
Maar als je Hong Kong weer uit gaat, wordt er niets gevraagd en ook niets gemeten. Ze zullen wel denken, als ze ziek zijn, gaan ze nu toch het land uit. Hebben wij er geen last meer van ;-)
We hebben dus geen mondkapje gedragen :-)
16 September 2009 - 17:05
Barrbara En Cees:
Dat doet ons denken aan de gekke koeien ziekte enige jaren geleden.
Als je toen een gelegenheid in de Achterhoek binnen wilde gaan moest je eerst je schoenen ontsmetten via een ontsmettingsbak, o.a. in Laren.
Wij en Annemieke hebben daar een bijzondere herinnering aan!!!