Yeahh we zijn op Bali
Blijf op de hoogte en volg Jeroen en Ivette
18 September 2012 | Indonesië, Sanur
Afgelopen zondag zijn we toch nog onverwachts naar de Hindoestaanse tempel Prambanan geweest. We hadden deze al van ons to do lijstje geschrapt, maar wat zijn wij blij dat we toch geweest zijn. Tegen 11 uur kwamen we daar aan en de zon stond al lekker hoog en fel te schijnen. Met de sarong om liepen we richting de tempel: wauw...!!!! Echt zo indrukwekkend. Heel gek, maar achteraf was deze tempel veel indrukwekkender dan de Borobudur. Prambanan bestaat uit veel verschillende tempels en de drie hoofdtempels zijn aan drie verschillende Goden opgediend. Veel was er verwoest, dit komt deels door de aardbeving in 2006. Maar daarnaast zijn ze ook veel onderdelen kwijt en dit komt doordat in het verleden het materiaal is gebruikt om huizen te bouwen. Vreemd idee....
We hebben er ongeveer 1,5 uur gewandeld en genoten van de omgeving. Veel tempels kon je van binnen bekijken en daar zag je de mooiste beelden. De grote tempel met daarbinnen o.a. een 3 meter groot beeld van Shiva en een beeld van Ganesha konden we helaas niet bezoeken, het betreden van de tempel is gevaarlijk sinds de aardbeving.
Stukje vliegen;
Na dit alles was het tijd om weer naar het hotel te gaan. Even een hapje eten en daarna nog even de stad in. Laatste middag hier, dus nog even genieten van al die mensen en kraampjes. 's Avonds was het tas pakken en op tijd naar bed. Om 4 uur ging de wekker weer. < en we waren eerder dan het gebed, we beat them ;-) >
Op het vliegveld ging alles heel snel. Het was een uurtje vliegen en ook op Bali ging alles weer heerlijk snel. We zaten al 20 minuten na het landen in de taxi. Recordje :-)
De taxi bracht ons naar Ubud, waar onze (schoon)ouders een dag eerder waren aangekomen. En wat een verschil met Java zeg. Bali is vele malen rustiger dan Java. En hier voelt het toch een beetje als thuiskomen. Het straatbeeld is heel anders en niet te vergelijken met Java.
We kwamen bij het hotel van Albert en Loes, wat een mooi hotel en wat een uitzicht. Super.
Daar eerst even bijkomen van die o zo lange vlucht. Tegen 13:00 uur gingen we wat eten en daarna Ubud ingelopen. Fijn om de bekende straatjes weer te zien.
Sanur;
Tegen 5 uur waren we bij onze villa in Sanur. Een villa echt in een rustige wijk, net even van het toeristische gedeelte af. Mooi huis, met 2 slaapkamers, en de woonkamer en keuken is heerlijk buiten. En een mooi zwembad :-)
De eerste avond direct met de fiets naar het centrum van Sanur. Heerlijk als je de weg weet. Boodschappen gedaan, even wat gegeten en op tijd naar bed.
En vandaag was een heerlijk relaxed dagje bij de villa. De hele dag in en om het zwembad gehangen.
Yep, we gaan hier een mooie 2 weken tegemoet.
En o ja, donderdag zien we onze meisjes van het Garuda House weer. We kunnen niet wachten.
X
18 September 2012 - 23:09
Mam:
Hoi lieverds, fijn dat jullie nu in Bali zijn, 2 weken een beetje rustig aan.
De kinderen bezoeken en genieten van de bekende straatjes.
Ik ga stilletjes met jullie mee.
Dikke knuffel -
19 September 2012 - 07:49
Arjan:
Hey nichtje,
leuk om jullie reisverslagen weer te lezen. Geniet van Bali en nog heel veel plezier! Wat wordt de volgende stop na Bali?
Groeten Arjan -
19 September 2012 - 18:55
Sam En Geejee:
Wat een vreemde manier om materiaal her te gebruiken.. Mooie verhalen om te lezen, echt! Enne chapeau!! het gebed verslagen bij het wakker worden. Way to go vroege vogels... We blijven jullie volgen!!
Dikke knuffel -
20 September 2012 - 02:54
Cees En Barbara Kerklaan:
wat laat lees ik nu jullie belevenissen, spannend, meevoelend ivm .... en bewonderend jullie intentie!